mandag den 13. juni 2011

Marked på Gjordslev.


Igår gik turen til Gjordslev Herreborg hvor der blev afholdt stort pinsemarked. Gjordslev er en gammel middelalder borg på stevns, smukt beliggende og bestemt et besøg værd. Der hører også en smuk park til stedet der er åben året rundt:-) Selve markedet var meget spændende med alt mellem himmel og jord og vi fik da også købt et par ting. . bl.a et par gamle børnestole. Det bedste ved stedet var dog stemningen, bare at gå rundt og suge det hele til sig:-) Gjordslev har forresten også danmarks mest moderne malkeanlæg, køerne går i store løsdrift stalde og ser ud til at ha det rigtig godt. Det er noget der glæder mig meget at se, alt for mange dyr i danmark, især grise og køer, lever under forhold der efter min mening burde forbydes! Jeg fatter slet ikke, at man i et moderne oplyst samfund stadig kan tillade at dyr bliver bliver spændt fast så de dårligt kan rejse sig op, ikke har blødt halm at ligge på eller nogensinde får lov til at komme ud i solen. . Ja dyrevelfærd ligger mig meget på sinde og derfor er det rart at se at der også findes steder hvor det fungerer på en ordentlig måde:-) Nå men nu vil jeg gå ud i haven og nyde den sidste fridag i denne omgang, sådan en pinse går alt for hurtigt;-) rigtig god mandag til jer alle:-)

5 kommentarer:

 1. Det er dejlige og stemningsfulde billeder, du har taget - spændende sådan at gå rundt i et stykke levede Danmarks-historie.
  Uha ja, dyrevelfærd ligger også mig meget på sinde. Her, hvor vi bor lige ved Liseleje, går kvæget ude på markerne i hele sommerhalvåret. I går så jeg de sødeste små grise gå ude på en mark på Frilandsmuseet, og det var rørende at se, hvor glade de var for at rode i jorden. Jeg ville ønske, alle Danmarks grise kunne få lov til det.
  Klem og ha' en dejlig 2. pinsedag :-)

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder....fra mit barndomsland... næsten:0) og jeg kan se, at vi - foruden heste - også deler interesse for loppemarkeder. Det skal nok blive hyggeligt at følge med her:0) Lene

  SvarSlet
 3. Madame: Hvor er det dejligt at høre at køerne oppe ved jer har det så godt:-)og hvor har du ret, det er skønt at se hvor glade dyrene er for at få lov til at være ude i naturen:-)Du må også ha en dejlig 2.pinsedag.Klem:-)

  Lene: Du skal være hjertelig velkommen, dejligt når man har nogle fælles interresser:-)

  SvarSlet
 4. Hej Prikker i luften
  Og velkommen på min blog, og ang. chokolademynten den dufter meget af after-eight chokolade, den kan fås hos alm. planteskoler, og hvis du da ikke kan finde den nogen steder, kan du da altid få en skud af mig til efteråret.

  SvarSlet
 5. Tim: Hej Tim tak og i lige måde:-)den lyder rigtig spændende synes jeg, jeg vil se om jeg kan få fat i en plante ellers er det rigtig sødt af dig at jeg må få et skud:-)

  SvarSlet