tirsdag den 30. august 2011

Skøn syltedag:-)


Vi har en del traditioner i vores familie, en rigtig dejlig en af slagsen går ud på, at vi mødes hos vores datter og svigersøn der bor rigtig skønt ud til Vejlø fjord. Først bliver der drukket kaffe( med lækker kage til) derefter går vi alle ud og plukker, brombær og mirabeller. Det er utrolig hyggeligt at gå og snakke og nyde den skønne natur mens der bliver plukket på livet løs. Jeg får også gerne taget en del billeder, i år var jeg heldig at komme ret tæt på et rådyr. Det stod faktisk længe og betragtede os før det til sidst sprang ind i skoven igen:-)
Hjemme på gården igen går kvinderne i køkkenet og starter på at lave brombær syltetøj mens mændene tar sten ud af mirabellerne. Iår fik vi lavet 30 glas brombær syltetøj og næsten ligeså meget mirabellemarmelade:-).
Der blev sluttet af med lækre mørbradbøffer og nyopgravede kartoffler fra deres dejlige køkkenhave. . .en helt igennem skøn dag og oveni købet i strålende solskin for en gangs skyld:-)

8 kommentarer:

 1. Det lyde som en dejlig tradition, som i hele vintern kan mindes, hver gang i sidder og spiser lækkert hjemmelavet marmelade :-)

  SvarSlet
 2. Så koselig tradisjon......og hjemmelaget syltetøy er det aller aller beste!

  SvarSlet
 3. Ih, det lyder vel nok hyggeligt - jeg holder selv meget af, at man gør noget sammen som fx det, I gjorde her. Imponerende så meget marmelade og syltetøj I fik lavet!

  I dag pisker regnen ned her, men jeg vil prøve at nå at gøre dig kunsten efter, for der er både brombær og mirabeller langs de vilde hegn her. Klem og en rigtig god onsdag til dig!

  SvarSlet
 4. Vivik: Ja sådan en fælles sylte/hyggedag kan godt anbefales:-)

  Fru Tunheim: Du har ret det smager super godt:-)

  Madame: Det var rigtig hyggeligt kan du tro og der kom forbavsende meget ud af det:-)
  Håber du snart får bedre vejr, dejligt at i har masser af bær:-)Ha en rigtig dejlig dag, klem:-)

  SvarSlet
 5. Skønt at kunne hente så meget i naturen. Brombær er dejlige til pandekager :-)

  SvarSlet
 6. Pia: Ja det er dejligt at ha den mulighed, vi har netop prøvesmagt syltetøjet på en nybagt bolle og snart skal vi prøve det på pandekager:-)

  SvarSlet
 7. lyder som en rigtig perfekt dag :)

  SvarSlet
 8. Hej det lyder da bare som en total hyggelig dag. ha en rigtig dejlig søndag. hos os står den på loppemarkede og tøjvask efter ferien. klem

  SvarSlet