torsdag den 30. juni 2011

Skønt ukrudt og søvnige katte:-)


Selv om vi har haven fuld af blomster kunne vi ikke lade være med at plukke en skøn buket af vilde blomster på vores gåtur tidligere på dagen. Vilde blomster eller ukrudt om man vil, er efter min mening lige så smukke som dem vi normalt dyrker. Min absolutte yndling(som dog ikke er med i denne buket)er smørblomst:-).
Vores to katte er altid utrolig dovne når det er regnvejr, her er det Filler der slet ikke kan fatte hvad han skal stå op efter idag;-) "det regner jo"kan man næsten se han tænker! Ja det må være skønt at være kat engang imellem:-)god regnvejrsaften til jer alle.

onsdag den 29. juni 2011

Så er der kirsebær!


For 6-7 år siden plantede vi et nyt kirsebærtræ i vores have, indtil sidste sommer er der stort set ikke kommet et bær! De få der har været har fuglene gerne nået at gufle i sig. . for nylig gik vi så og talte om at vi lige så godt kunne fælde det da det egentlig bare stod og skyggede. Man skulle tro det træ havde ører! Siden har det næsten fået overbalance af bær, ja faktisk er der så mange i år at vi er begyndt at forære væk af dem:-) god aften til jer der læser med:-)

mandag den 27. juni 2011

På besøg:-)


Lige et par stemningsbilleder fra vores besøg hos min bror og svigerinde i deres skønne sommerhus i Dronningmølle. En perfekt dag hvor der blev snakket og grinet og spist en masse lækker mad og vafler:-)det var som altid super hyggeligt at være sammen med dem og at der ovenikøbet var familie på besøg fra tyskland gjorde det jo bare endnu bedre. rigtig god mandag aften:-)

lørdag den 25. juni 2011

Sundt slik:-)


Så fik vi lige rundet torvet på vores vej gennem byen, Næstved summede af liv og glade mennesker:-)rigtig god lørdag!

fredag den 24. juni 2011

Rønnebæksholm og Næssi.


Vi havde inviteret hele flokken, børn, svigerbørn og barnebarn til grill Sankthans aften, vejret var heldigvis dejligt her, så vi kunne sidde ude og nyde det. Da vi havde spist gik turen til Rønnebæksholm som ligger lige i nærheden, der har de senere år været sankthansfest og det er nogle rigtig gode arrangementer de holder. I år var det Næssi, næstveds maskot der skulle optræde for børnene sammen med Ulla Abdulla, vores barnebarn Daniel er helt vild med Næssi, så det var lige noget for ham:-) til Rønnebæksholm hører også en stor herregårdshave som virkelig er et besøg værd. Der dyrkes næsten alt hvad man kan tænke sig af grøntsager og blomster. Det er så flot og et meget smukt skue, især lidt senere på sommeren når tusindvis af dahlia, solsikker m.m. blomstrer. Haven er åben året rundt og det er helt gratis:-)

tirsdag den 21. juni 2011

Dejlige ting på vej. . .På vores daglige runde i haven i går aftes, gik vi og talte om, at selv om vi ikke har køkkenhave og mest satser på blomster, har vi egentlig mange spiselige ting i vores have. . i dag plukkede vi vores første agurk, den lever bestemt ikke op til kravene for "agurkfacon" men den smagte fantastisk:-) der er massevis af tomater , fersken, squash, brombær, blommer og kirsebær på vej og så har vi plukket det første hindbær idag:-) derudover har vi masser af krydderurter, især mynte! Den breder sig helt vildt, det gør dog ikke noget, da vi bruger den til mange ting. Den er rigtig god i f.eks. hakket kød og ikke mindst til forskellige sommerdrinks;-)

søndag den 19. juni 2011

Skøn søndag:-)


Idag var vi inviteret ud til vores datter og svigersøn sammen med Thomas mor, vi var blevet enige om at lave en fælles hyldeblomstdrik dag:-)efter kaffen hvortil de havde lavet den mest fantastiske pandekagelagkage, pandekager lagt sammen med brombærflødeskum, banan, jordbær og lidt nutella( smagte helt vildt godt) gik vi en tur i den skønne natur der omgiver stedet de bor på. Så blev der ellers samlet hyldeblomster og lavet hyldedrik i den helt store stil:-). Senere var vi en tur i haven der er blevet utrolig flot efterhånden, man skulle ikke tro den var den samme helt uopdyrkede have de overtog for et års tid siden. Vi sluttede dagen af med en skøn hjemmelavet pizza. En helt igennem hyggelig og dejlig søndag:-)

lørdag den 18. juni 2011

Våde lopper. . .


Som tidligere nævnt kan vi godt li at gå på loppemarkeder, idag var turen kommet til Vetterslev Høm Gymnastikforenings årlige marked. Desværre piskede regnen ned, så folk måtte kæmpe sig rundt bevæbnet med paraplyer og iført regntøj! Værst var det for de frivillige der havde fået fornøjelsen af en udendørs stadeplads. . Vejret holdt imidlertid ikke for alvor nogen tilbage og der blev handlet på livet løs:-) på vejen hjem kom vi forbi et lille privat loppemarked hvor de havde de skønneste køer, tillidsfulde og nysgerrige, synes lige i skal se dem:-)god lørdag til alle:-)

fredag den 17. juni 2011

Så er der blomster:-)


Hver sommer de senere år, har min mand solgt buketter fra haven ude på vores fortov. Vi bor i et villakvarter, stille og roligt men på et hjørne så der kommer rigtig mange forbi hver dag. Det hele startede med, at et par ældre damer fra et nærliggende plejehjem var inde og se vores have og fik en buket med da de gik. De var begge to meget begejstrede og fortalte at de savnede deres egne haver og ville ønske man kunne komme forbi og købe en lille buket i ny og næ. Vi syntes faktisk det var en meget sjov ide og siden har der været mange der har glædet sig over en smuk lille buket til en 20,er. Det er mest dahlia min mand bruger i sine buketter men mens vi venter på dem, kan morgenfruerne fint bruges:-)

onsdag den 15. juni 2011

En krans af havens blomster:-)


For et par år siden fik jeg en dejlig bog der hedder Blomster og buketter, det er en super god bog der handler om hvordan man kan bruge de blomster man har i haven til at lave kranse, buketter m.m. Man kan slet ikke undgå at blive inspireret og idag skulle jeg så prøve at lave en krans. Jeg har brugt, Cartier roser, hybenroser, storkenæb, løvefod samt kornblomster:-) man kan selvfølgelig bruge lige hvad man lige har. . jeg synes det er utrolig hyggeligt at lave sådan noget og udover at den pynter, spreder den også den skønneste duft i hele stuen:-)

tirsdag den 14. juni 2011

Tid til hyldedrik:-)


Er der noget så dejligt og sommeragtigt som at lave hyldedrik? Sidste år var jeg for sent ude og nåede det lige præcis ikke! Men i år skal jeg ha lavet en hel del flasker. Jeg elsker den der duft der kommer når man hælder det kogende vand på, det minder mig på en eller anden måde om min barndom:-)jeg synes også lige i skal se vores kæmpestore fine valmuer, de varer så kort men er utrolig smukke lige nu. Rigtig god aften til jer der læser med:-)

mandag den 13. juni 2011

Marked på Gjordslev.


Igår gik turen til Gjordslev Herreborg hvor der blev afholdt stort pinsemarked. Gjordslev er en gammel middelalder borg på stevns, smukt beliggende og bestemt et besøg værd. Der hører også en smuk park til stedet der er åben året rundt:-) Selve markedet var meget spændende med alt mellem himmel og jord og vi fik da også købt et par ting. . bl.a et par gamle børnestole. Det bedste ved stedet var dog stemningen, bare at gå rundt og suge det hele til sig:-) Gjordslev har forresten også danmarks mest moderne malkeanlæg, køerne går i store løsdrift stalde og ser ud til at ha det rigtig godt. Det er noget der glæder mig meget at se, alt for mange dyr i danmark, især grise og køer, lever under forhold der efter min mening burde forbydes! Jeg fatter slet ikke, at man i et moderne oplyst samfund stadig kan tillade at dyr bliver bliver spændt fast så de dårligt kan rejse sig op, ikke har blødt halm at ligge på eller nogensinde får lov til at komme ud i solen. . Ja dyrevelfærd ligger mig meget på sinde og derfor er det rart at se at der også findes steder hvor det fungerer på en ordentlig måde:-) Nå men nu vil jeg gå ud i haven og nyde den sidste fridag i denne omgang, sådan en pinse går alt for hurtigt;-) rigtig god mandag til jer alle:-)

lørdag den 11. juni 2011

Loppefund og jordbær:-)


Min mand og jeg havde planlagt en rigtig hyggedag der startede med loppemarked og frokost i Karrebæksminde:-) der var som sædvanligt skønt og vejret kunne jo ikke være bedre. Derefter kørte vi en tur over Skælskør og Slagelse hvor vi mødte en del loppemarkeder rundt omkring. Det er altid hyggeligt og spændende at se om man kan finde nogle gode sager. . det var nu ikke de helt store indkøb det blev til men et flot hæklet kludetæppe og nogle lækre danske jordbær fik vi da med hjem. Da vi kom hjem skulle Filler og Blue Boy selvfølgelig lige se hvad det nu var for noget, inden det nye tæppe røg en tur i vaskemaskinen:-)rigtig god lørdag:-)

fredag den 10. juni 2011

En buket solskin og en blå rose!


Så er morgenfruerne sprunget ud og den første buket er plukket:-)vi elsker denne blomst her i huset, de ser så glade og friske ud og så holder de faktisk utrolig godt. Jeg synes også lige jeg vil vise vores blå rose, en gave fra vores datter og svigersøn, en helt speciel smuk farve synes jeg:-)

torsdag den 9. juni 2011

Smukke bonderoser.


Jeg elsker vores have lige nu, hver dag sker der noget nyt:-) i dag er denne skønhed sprunget ud. Den har en helt speciel lyserød farve:-)

onsdag den 8. juni 2011

En halv fridag:-)


Lidt uventet fik jeg pludselig en halv fridag:-)straks måtte den jo bruges til noget hyggeligt;-) vi blev hurtigt enige om, at vi ville køre en tur til Karrebæksminde som jo kun ligger et kvarters kørsel væk. Dernede laver de verdens bedste is skal jeg hilse og sige, de er stærkt vanedannende. .bagefter gik vi selvfølgelig en lang tur dernede, der er lige blevet opført en utrolig smuk havnepromenade. Det er vanvittig flot lavet og især de kæmpe granitblokke der ligger langs hele promenaden er meget smukke og fascinerende at se på synes jeg. I det hele taget er der skønt dernede og efter sådan en tur føler man at batterierne er ladt op igen. Rigtig god aften til jer der læser med:-)

tirsdag den 7. juni 2011

Fra brunt til gråt.


Sidste år døde min mands lillebror i en alder af kun 47 år. . det var meget trist, man synes det er så uretfærdigt når nogen kun får lov til at leve så kort. Min mand og jeg arvede disse to møbler efter ham og de betyder selvfølgelig noget særligt for os. De var imidlertid ikke så pæne i træet og passede ikke så godt til den mere lyse stil vi har. Vi valgte at sende dem til en utrolig dygtig møbelkonservator som har givet dem den helt store tur, de fremstår nu utrolig lækre i deres nye lysegrå farve synes vi:-)