onsdag den 27. april 2011

Hygge på terrassen..



Er der noget så skønt som når man efter arbejde kan sætte sig ud på terrassen og drikke en kop kaffe? Det har regnet det meste af dagen her i Næstved hvor vi bor men da jeg havde fri blev det det fineste solskinsvejr igen:-) vi er jo blevet noget forvænte med vejret her i påsken så det bliver jo hurtigt en vane at være meget udendørs. . Min mand havde været ude og købe en dejlig fuchia til mig mens jeg var væk, sådan en MÅ jeg have ellers er det ikke rigtig sommer synes jeg. De søde lilla blomster i potterne er en gave fra vores datter og svigersøn, de er simpelthen så yndige med deres fine små blomster. Vores to katte hyggede sig også rigtig, de elsker når "mor og far" har tid til at sidde og beundre dem;-) min mand har forøvrigt selv støbt kummen de lille petunia står i, de laves af en blanding af cement, sand og spagnum. .De bliver hårde som sten, er super dekorative og holder år efter år:-)

tirsdag den 26. april 2011

Glimt af påsken der gik. . .



Så er påsken overstået og det er blevet hverdag igen. Ikke fordi der er noget galt i det, det er da også helt rart at komme tilbage på arbejde igen:-) det har været en rigtig hyggelig påske hvor vi har nået en utrolig masse ting! Vi har nået at male næsten alle døre og paneler i hele huset plus træværket udendørs. . skønt at få det gjort, så kan man bedre slappe lidt af senere på sommeren. . Vi har også lagt hus til den store familie og venne påskefrokost, en rigtig dejlig dag med utrolige mængder af mad;-) der var alt fra lækker hjemmerøget laks som vores svigersøn stod for, til en fantastisk chocolade lagkage som min veninde havde lavet. Det hele var utrolig lækkert og vi var enige om at det er meget hyggeligt at alle medbringer et par retter eller en kage, altid sjovt at se hvad de andre har fundet på:-)

lørdag den 23. april 2011

Travle og dejlige feriedage:-)


De sidste par dage er bare strøget afsted. . Jeg har både været en tur på golfbanen med vores søde venner( første gang i år!) vi har været ude og besøge vores datter og svigersøn, der blev både hygget, ordnet have og malet:-) vi fik også smagt Thomas hjemmerøgede laks, hold op hvor var den skøn. Glæder mig allerede til at prøve den igen i morgen hvor vi holder fælles påskefrokost her hos os. Idag har den stået på madlavning, borddækning m m, nu glæder jeg mig bare til i morgen. Vores ferskentræ er forøvrigt sprunget ud, jeg synes blomsterne er noget af det yndigste. Håber i alle må ha en rigtig dejlig påske:-)

torsdag den 21. april 2011

Hun gjorde det igen!


MIn søde veninde Irene, overgik sig selv igen med den mest fantastiske sushi og efterfølgende dessert en skøn hindbær tiramisu. Alt var utolig flot tillavet og smagte sindssygt godt. En super hyggelig "tøseaften" i dejligt selskab:-)

søndag den 17. april 2011

Retro fund og Liselund!

Det har været en skøn og aktiv søndag, fra morgenstunden kørte vi sammen med vores datter og svigersøn til Idestrup på falster hvor der var stort loppemarked. Det vrimlede med mennesker der ligesom os var ude for at gøre nogle spændende kup:-) Det lykkedes os dog at gøre nogle gode handler inden turen gik videre til Stubbekøbing over Bogø og Stege. Det var en rigtig god dag for der var loppemarkeder overalt og der blev købt en masse spændende varer til Vores datter og svigersøns net butik MetteSofie.dk På billedet kan man se dagens høst;-) vi kørte også et smut til Liselund hvor vi holdt årets første picnic i de skønne omgivelser. Der var simpelthen så dejligt og så varmt at vi sagtens kunne sidde på et tæppe og spise, egentlig utroligt i april måned. . .Da vi igen var hjemme i Næstved måtte vi lige en tur forbi vores søn og svigerdatter og skønne lille barnebarn til en tår kaffe, en rigtig dejlig søndag lige efter mit hoved:-)

fredag den 15. april 2011

Påskeferie...


Så har jeg påskeferie, 10 dage. . . skønt! Jeg glæder mig helt vildt til at skulle "ingenting" det meste af tiden:-) det passer nu ikke helt for jeg har jo inderst inde planlagt en hel masse hyggelige ting vi måske skal nå. Haven vil jeg i hvert fald bruge meget tid på, jeg har købt en masse frø der skal i jorden( jeg køber hele tiden flere!) vi har også planer om at få malet det meste af træværket udvendigt, min mand er allerede godt igang. Endelig skal der være tid til vores dejlige familie og venner, vi holder stor påskesammenskudsgilde her hos os påskesøndag, så der bliver nok at ta sig til:-)Men jeg glæder mig til det hele, vejret ser jo også ud til at arte sig fremragende. Rigtig god fredag til alle der læser med.

torsdag den 14. april 2011

Jeg gættede helt forkert...

Jeg havde aldrig gættet navnene på de royale tvillinger, men det var da nogle rigtig fine navne de fik:-) jeg synes altid det er meget hyggeligt når der er den slags begivenheder og kan slet ikke lade være med at følge med. Der var derfor gjort klar til den helt store hyggeeftermiddag foran fjernsynet så snart jeg havde fri fra arbejde. Min mand og datter havde hentet lækre kager og slik og så var det bare at smide benene op i sofaen, herligt:-)

onsdag den 13. april 2011

Mums... Boller i selleri og hindbærmarengs!



Da jeg kom hjem fra arbejde idag havde min mand lavet boller i selleri, det er han bare blevet verdensmester i, hmm glæder mig til at spise det om lidt:-) vores søde datter har ovenikøbet også bagt marengskage med hindbær som vi skal ha til dessert, bare lækkert. . . Selv om det har regnet hele dagen, har det alligevel været en rigtig dejlig dag og jeg nåede da også lige at plukke et par forårsblomster mellem regndråberne:-) Ha en rigtig god aften alle der læser med:-)

tirsdag den 12. april 2011

Påskerier....


Påskestemningen er også så småt begyndt at brede sig her i huset. . jeg pynter ikke helt vildt op til påske men lidt skal der altså frem:-) De små høns er gamle og lavet af bly. Det er nogen jeg har fundet på et loppemarked for mange år siden og jeg syned de er rigtig søde. Jeg tror forøvrigt, at jeg vil male nogle påskeæg i år, måske kan jeg lokke resten af familien til at være med:-)

mandag den 11. april 2011

fornemmelse for glas. . .



Glas har altid haft en utrolig tiltrækningskraft på mig, jeg synes det er et utrolig fascinerende og smukt materiale...Det gælder både når det drejer sig om smukke gamle eller nye glas, flotte vaser, skåle m.m. men ikke mindst når det handler om nipsenåle som jeg har samlet på siden jeg var 14 år:-) jeg kan ikke stå for dem med deres glade farver og sjove former. Jeg er åbenbart ikke den eneste der har det sådan, de fleste kvinder der kommer på besøg i vores hjem skal lige kigge nærmere på dem:-)

søndag den 10. april 2011

Haven lige nu...



Vejret er jo fantastisk idag, sol fra en skyfri himmel, så jeg er selvfølgelig i haven:-)skønt at se hvordan det hele er på vej op. Mine jordbær rabarber som har været flere år om at få rigtig fat, ser nu endelig ud til at blive til noget.. En dejlig silkepæon jeg for nylig har fået af vores søn og svigerdatter ser også ud til at trives vældig godt, spændende at se farven på den! Ellers er noget af det jeg holder mest af i haven såmænd de små yndige violer og de gule fredløs. De lyser sådan op og ser så glade ud :-) min mands dahlia knolde er også kommet frem fra deres vinterhi, der er i hundredevis og det er lidt af et arbejde at få dem lagt. Heldigvis er det noget han glæder sig til hvert år og resultatet plejer da også at være forrygende. Nu vil jeg gå ud og så lidt tidlige sommerblomster. .jeg ved godt det er lidt tidligt men jeg kan ikk vente:-) God søndag.

lørdag den 9. april 2011

Carpaccio på min måde..

En af mine yndligsretter er carpaccio, jeg laver den dog lidt anderledes end man plejer. . . jeg starter med et lag ruccola, derpå lægges de tynde skiver oksekød. oven på dette drysses permasan, oliven, fetaost i tern samt tomatbåde. Til sidst hældes lidt dressing over som piskes sammen af olivenolie, balsamico, citronsaft, lidt vand samt salt og peber. Jeg plejer at servere lidt italiensk landbrød eller andet godt brød til. Når man laver det på denne måde kan det fint bruges som en let middagsret. God appetit:-)

fredag den 8. april 2011

Keramik i alle afskygninger....


Min mand og jeg har altid været ret vilde med Kæhler keramik, især de smukke gamle vaser har en rigtig lækker glasur synes vi. Vi har efterhånden en ret stor samling(lidt for stor)men de kommer ud af skabene engang imellem i skiftende opstillinger. De senere år har der også sneget sig lidt nyt Kæhler ind, feks den smukke sort og hvid stribede vase. Kattene er nogen vi har fundet på loppemarked, de er fra Høganæs keramik. Det er normalt ikke den type jeg går efter men der er nu noget ved dem der gør, at jeg er blevet utrolig glad for dem:-)

torsdag den 7. april 2011

Nu hjælper det på det...

Som jeg skrev igår er vi jo ved at finde ting der passer til vores nye sofa, ingen nem opgave... Det viste sig imidlertid, at hjælpen var nærmere end jeg troede:-) vores søde datter der har web butikken Mettesofie.dk  havde netop fået en fed lampe i den helt rigtige stil ind og sammen med et par små indskudsborde fra samme sted synes vi nu at det hele hænger godt sammen. Nu vil jeg smide benene op og nyde resultatet:-)

onsdag den 6. april 2011

Den nye er flyttet ind...

 

Ja det er altså vores nye sofa jeg taler om...:-) efter mange og lange overvejelser, lykkedes det os endelig at vælge en ny sofa. Det var virkelig svært synes jeg, også fordi jeg er typen der hænger meget ved vores ting. Jeg vil nødig indrømme det, men det var med tårer i øjnene at jeg vinkede farvel til de kære gamle sofaer. skørt ikke... men der er så mange minder forbundet med sådan noget. . Nå men nu står den nye der og vi er rigtig glade for den. Den ankom i et hav af emballager i 7-8 dele, støn. Da det så værst ud kom vores gode veninde heldigvis ind af døren for at se vidunderet! Med hendes hjælp lykkedes det forholdsvis hurtigt at samle de forskellige dele. Nu skal vi bare ha fundet et nyt sofabord? nye billeder til væggene m.m, ja det fører noget med sig når man sådan lægger stilen om:-)

søndag den 3. april 2011

En super hyggelig dag.

Idag har vi været til fødselsdag/brunch hos vores datter og svigersøn. Det var en fantastisk hyggelig dag, med et fuldstændig overdådigt udvalg af alverdens lækkerier. Det er virkelig dejligt at se, at de har overskud og energi til at invitere hele familien samt gode venner til en helt "almindelig" fødselsdag. Der blev også tid til at gå en lille tur i de naturskønne omgivelser, hvorefter der var dækket op med varm kakao og kager. Nu vil jeg gå ind og lægge benene op i sofaen og se næste afsnit af den engelske serie vi følger med i. Det har bare været en hel perfekt søndag sammen med en masse søde mennesker:-)

fredag den 1. april 2011

Himmel og helvede. . . .

Vi har her i huset to vidunderlige perserkatte. Den ene er en exotic og den anden er en langhåret colourpoint. Mere hengivne og fantastiske katte findes ikke. . eneste problem er at sådan nogle krabater jo giver en masse ekstra arbejde! Indimellem bliver min mand og jeg enige om at vi ville ha et meget nemmere liv, hvis vi ikke skulle støvsuge efter dem hele tiden, rede deres pels, tørre tårer op efter dem(perserkatte har nemlig brune tårer), rense kattebakke m .m. Dertil kommer at de begge er meget kræsne, spiser kun det dyreste kattemad på markedet:-)men. . .Når man så tænker på alle glæderne ved at ha dem, alle de sjove oplevelser de giver os og den skønne fornemmelse det er at se to små forventningsfulde missehoveder når man kommer hjem, så glemmer man alt det andet. De vil såmænd til hver en tid kunne vikle os om poten:-)så jeg kan kun anbefale alle at holde kat, i det hele taget giver det et dejligt liv i huset at holde dyr. Hvad synes i?